Nakon pucnjave u Lovačkom domu u Trnovu: Poznat identitet ubijenog

1
Radiosarajevo.ba
Nakon pucnjave u Lovačkom domu u Trnovu: Poznat identitet ubijenog
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / MUP KS (Ilustracija)

U lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo rano jutros je ubijena jedna osoba, a povrijeđene tri, među kojima je i jedno dijete.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, 19. decembra 2021.godine oko 03.30h, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zaprimio dojavu da je u lovačkom domu "Bašci" u mjestu Delijaš, općina Trnovo, došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja i da ima povrijeđenih lica.

Na mjesto događaja su odmah izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jednog lica.

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i digli navijače na noge

Gol za Željezničar: Plavi stigli do vodstva i digli navijače na noge

Također, tom prilikom jedno lice je povrijeđeno od dejstva vatrenog oružja, te je prevezeno na KCUS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, u stabilnom je zdravstvenom stanju i zadržan je na daljem liječenju.

Od krhotina stakla lakše tjelesne povrede zadobili su jedno lice i jedno dijete, te su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz bolnice.

Prema informacijama iz policije, smrtno je stradao M. V. (1982), a osumnjičeni je I. I. (1953).

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predat u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema neslužbenim informacijama, ubijen je Mithat Vejo kojeg je upucao Ismet Ibričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije