Kako će Ibro Berilo biti tretiran nakon hapšenja?

12
Radiosarajevo.ba
Kako će Ibro Berilo biti tretiran nakon hapšenja?
Foto: Screenshot / Ibro Berilo

U sklopu policijske akcije "Incitat", osumnjičeni Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, u utorak, 6. augusta, dok je četvrti osumnjičeni, Ibro Berilo, trenutno smješten na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ibro Berilo, načelnik Trnova, trenutno je zbog zdravstvenih komplikacija na KCUS-u, gdje je ispitan u ponedjeljak, 5. augusta, te će se zbog toga na drugačiji način postupati s njim.

Iz Tužilaštva KS su pojasnili da Berilo neće biti predat u nadležnost Tužilaštva KS danas zajedno s osumnjičenima, ali su precizirali da će se to obaviti formalno.

Tragedija kod Sarajeva: U saobraćajnoj nesreći poginuo vozač

Tragedija kod Sarajeva: U saobraćajnoj nesreći poginuo vozač

“S obzirom na to da Tužilaštvo KS nad osumnjičenim ima nadležnosti 24 sata, danas će postupajući tužilac donijeti odluku da Berilo bude u našoj nadležnosti što znači da će ga umjesto policajca SIPA-e koji ga trenutno čuva i nadzire na KCUS-u, 24 sata čuvati sudski policajac”, naveli su iz Tužilaštva KS.

“Ukoliko postupajući tužilac odluči predloži pritvor sud zakazuje ročište na KCUS-u na kojem moraju prisustvovati osumnjičeni, advokat, sudija, tužilac”, istakli su iz Tužilaštva KS.

Berilo se jučer branio šutnjom u prisustvu svog advokata.

Privođenje ostalih osumnjičenih u sklopu akcije "Incitat" možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije