Istraga u slučaju pokušaja otmice u Zenici završena, na potezu Tužilaštvo ZDK

E. H.
Istraga u slučaju pokušaja otmice u Zenici završena, na potezu Tužilaštvo ZDK
BHRT / S lica mjesta
Nakon što je nedavno cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost potresla informacija da je došlo do pokušaja otmice djevojčice u Zenici, danas su stigle i nove informacije u vezi sa ovim slučajem.

Kako je potvrđeno za Radiosarajevo.ba, policijska istraga je zvanično završena te će ovaj predmet nadalje preuzeti nadležno kantonalno tužilaštvo.

„Postupanje policije u ovom slučaju je okončano i završen je izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama. Isti izvještaj dostavljen je Tužilaštvu na dalje postupanje i ocjenu“, kazala je Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo vas, slučaj navodne otmice u zeničkom naselju Tetovo dogodio se 21. oktobra, kada je u jutarnjim satima jedna djevojčica prijavila da ju je neko pokušao oteti. Ubrzo su na teren izašli policijski službenici MUP-a ZDK, a cijelim gradom patrolirale su brojne jedinice policije kako bi pronašle sumnjive osobe koje su, prema navodima iz istrage, vozile crni kombi.

Ipak, u cijeli iskaz u vezi sa otmicom se sumnjalo, te je policija izvršila osebujne istražne radnje kako bi utvrdilo o čemu je riječ. Kako sada stvari stoje, Kantonalno tužilaštvo ZDK će dati završnu riječ u ovom slučaju, kako bi se riješio cijeli problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije