Hametova pijaca: Jutro nakon velikog požara

Radiosarajevo.ba
Hametova pijaca: Jutro nakon velikog požara
U naselju Stupine u Tuzli, na „buvljaku“ poznatom kao Hametova pijaca, pola sata iza ponoći buknuo je požar.

Gusti dim i vatra vidjeli su se na drugom kraju grada, čule su se i manje eksplozije, a ubrzo je cijela tržnica bila u plamenu.

Vrlo brzo na mjesto događaja stigao je s više vozila veliki broj pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice iz Tuzle, koji su pokušavali ugasiti požar. Vatrena stihija za kratko vrijeme uništila je skoro sve štandove s velikom količinom različite robe, tako da je materijalna šteta ogromna.

 

Iz tuzlanske Profesionalne vatrogasne brigade su za portal Radiosarajevo.ba kazali kako je požar ugašen u jutarnjim satima i uviđaj je več počeo. Naglasili su kako su na terenu bila "četiri vozila s posadom", a srećom nije bilo povrijeđenih vatrogasaca.

"Intervenciju su obavili na najbolji mogući način", kazali su nam.

Doznali smo i kako se pijaca zatvara u 15 sati,  a požar je buknuo jako kasno, pa je situacija izrazito sumnjiva, no uviđaj bi trebao dati više detalja.

Osim pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla na mjestu događaja bilo je nekoliko ekipa službenika MUP-a TK-a koji osiguravaju prostor oko pijace i reguliraju saobraćaj koji je bio obustavljen na tom dijelu grada.

Tuzlanski.ba  je jutros zabilježio i snimke iz zraka na kojima je vidljivo područje na pijaci koje je u potpunosti uništeno.

buvlja_pijaca_tuzla_tuzlanski5.jpg - Hametova pijaca, dan nakon velikog požara

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije