Sarajevo: Veliki požar u hangaru, jedan vatrogasac povrijeđen

E. H.
Sarajevo: Veliki požar u hangaru, jedan vatrogasac povrijeđen
Arhiv / Ilustracija
Tokom poslijepodnevnih sati u sarajevskom naselju Briješće izbio je veliki požar na jednom hangaru, zbog čega je veliki broj vatrogasaca intervenirao na gašenju požara.

Ova informacija za Radiosarajevo.ba potvrđena je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, gdje su nam kazali da se požar dogodio u ulici Safeta Zajke.

Oni su dodali i kako u ovim trenucima još uvijek traje intervencija vatrogasaca, te kako se na mjestu požara nalaze tri vatrogasne ekipe, ali je požar lokaliziran i trenutno se radi na likvidaciji.

"U ovom požaru nije bilo povrijeđenih osoba, izuzev jednog vatrogasca kojeg je tokom intervencije malo zahvatila vatra i koji se nagutao dima. Njemu su ljekari Hitne pomoći pružili prvu pomoć na mjestu požara i trenutno je sve pod kotrolom", istaknuli su za Radiosarajevo.ba iz PVB KS-a, kazavši kako je povrijeđeni vatrogasac zaradio lakše tjelesne povrede i nije ugrožen.

Oni su dodali i kako još uvijek nije poznat uzrok požara, kao ni to u čijem je vlasništvu objekat koji je gorio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije