Granična policija BiH: Na graničnim prijelazima uhapšeno devet osoba

0
Radiosarajevo.ba
Granična policija BiH: Na graničnim prijelazima uhapšeno devet osoba
Foto: AA / Ilustracija / Granični prijelaz

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 16. aprila 2023. godine, lišili su slobode M.S. (1997.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku zbog krivičnog djela 'lažno prijavljivanje'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 13. aprila 2023., službenici ove jedinice su lišili slobode M.P. (1985.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela 'napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti'. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Orašje su 12. aprila 2023., na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šamac, lišili slobode S.I. (1969.) jer je ustanovljeno da je potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'. Predata je službenicima Policijske uprave Mostar, prenosi GP Maljevac.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 14. aprila 2023., prilikom ulaska u BiH lišili su slobode dvojicu državljana BiH. Za M.G. (1977.) koji je kontroliran na prijelazu Karakaj je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela 'oštećenje tuđe stvari'. Za D.T. (1988.) koji je kontroliran na prijelazu Zvornik je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 13. aprila 2023., lišili slobode A.J. (1965.) prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Šepak. Utvrđeno je da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela 'silovanje'. Državljanin BiH je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 14. aprila 2023., na letu iz Dortmunda, lišili su slobode B.S. (1989.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 13. aprila 2023., na letu iz Beograda, lišili su slobode S.J. (1981.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela 'ugrožavanje sigurnosti'. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 13. aprila 2023., lišili su slobode G.V. (1979.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela 'upoznavanje djece s pornografijom'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije