Epilog pretresa u Hercegovini: Policajci sa psima "češljali" kafić, pronađeni kokain i marihuana

1
Radiosarajevo.ba
Epilog pretresa u Hercegovini: Policajci sa psima "češljali" kafić, pronađeni kokain i marihuana
Foto: MUP HNK / MUP HNK / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su sedam osoba zbog proizvodnje, držanja i prodaje droge i oružja.

"Temeljem Naredbe Općinskog suda Konjic 15. aprila u vremenu od 00.35 do 1.30 sati pripadnici PU Konjic, PS Prozor-Rama, PS Jablanica, Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, PU Mostar i tri tima JOP-a, sa službenim psima tragačima izvršili su pretres jednog UO objekta u Prozor-Rami, porodične kuće, te više putničkih vozila koje su koristili osumnjičeni, a sve u cilju suzbijanja trgovine i upotrebe droga i neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja", sapćeno je u utorak iz MUP-a HNK-a.

Dodaje se kako su tokom službenih radnji policajci pronašli veću količinu zeljaste tvari koja asocira na marihuanu, zatim veću količinu tvari u prahu koja asocira na kokain te preciznu vagu, vatreno oružje pištolj, teleskopske palice, elektro šoker i sprej za omamljivanje.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

"Nakon provedene kriminalističke istrage utvrđeno je da se osobe R. I. (23), J. B. (28), L. L. (25), B. B. (25), svi iz Prozor-Rame, sumnjiče da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. A. C. (23) se sumnjili da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopćenju.

I. M. (36) iz Širokog Brijega, koji je zaštitar u UO, sumnjiči se da je počinio krivično djelo neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje.

N. M. (26) iz Mostara i J. G. (35) iz Širokog Brijega, koji su također zaštitari, sumnjiče se da su počinili prekršaj iz Zakona o oružju i municiji HNK-a.

Protiv osumnjičenih PU Konjic podnijet će izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije