FUP uhapsio šest osoba zbog trgovine oružjem i vojnom opremom

Radiosarajevo.ba
FUP uhapsio šest osoba zbog trgovine oružjem i vojnom opremom
Radiosarajevo.ba / Arhiv / Ilustracija
Nakon višemjesečne istrage koja je provedena na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, policijski službenici Federalne uprave policije tokom dana su uhapsili šest osoba zbog sumnje da su počinili organizirani kriminal.

Tačnije, riječ je o osobama inicijala S. D. (1958. g.), A. O.(1986. g.), D. S. (1987. g.), A. F. (1996. g.), A. D. (1991. g.) i A. D (1987. g.), koje se dovode u vezu s neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojne namjene iz člana 193. Krivičnog zakona BIH, navodi se u saopćenju FUP-a.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Marina Zović, glasnogovornica FUP-a, u ovom slučaju nije riječ oružju koje je nestalo iz skladišta Oružanih snaga BiH u Bileći, nego da je riječ o kontinuiranoj istrazi koja se provodi već duži vremenski period.

Riječ je o operativnoj akciji kodnog naziva "Target", koju je FUP proveo pod nadzorom Tužilaštva BIH, a značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, kao i pripadnici ministarstva za unutrašnje poslove KS-a i TK-a.

Do sada je pretreseno šest lokacija u ovim kantonima, a prilikom pretresa pronađena i oduzeta veća količina oružja, municije, novca, računarska oprema, SIM kartice, mobilni telefonski aparati i drugi predmeti koji se dovode u vezi s predmetnim krivičnim djelom.

O daljnjim aktivnostima u vezi s navedenom akcijom javnost će biti blagovremeno informirana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije