Jeleč: Naći ćemo ko je ukrao oružje iz kasarne u Bileći

Fena
Jeleč: Naći ćemo ko je ukrao oružje iz kasarne u Bileći
Arhiv / Ilustracija
Generalpukovnik Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog štaba (ZŠ) Oružanih snaga BiH, rekao je za Avaz da Vojna policija OSBiH s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) čini sve da pronađe naoružanje ukradeno iz kasarne u Bileći.

Jeleč je kazao da je utvrđeno da je određena količina naoružanje iz skladišta ove kasarne nestala još u ponedjeljak i da je odmah naređena istraga i pokretanje disciplinskog postupka protiv svih osoba koje se dovode u vezu s bilo kakvim nepravilnostima.

Pojasnio je da su Oružane snage obavijestile i Tužilaštvo BiH, koje je uključeno u istragu.

Iz Ministarstva za odbranu BiH jučer je zvanično saopćeno da je utvrđen nestanak šest pištolja „makarov" 9 milimetara, osam pištolja APi M84 7,65 milimetara, osam malih okvira za APi M84 7,65 milimetara, osam velikih okvira za APi M84 7,65 milimetara i tri okvira za pištolj „makarov".

"U toku je provedba istražnih radnji po nalogu tužioca Tužilaštva BiH koju provode pripadnici vojne policije OSBiH, SIPA-e i Policijske stanice Bileća", saopćeno je iz Ministarstva za odbranu BiH.

Jeleč tvrdi da se sada ispituju svi oni koji su bili u dodiru s naoružanjem kako bi se vidjelo ko je šta radio i ko je napravio eventualne propuste.

"Ispituje se kako je moglo doći od ovoga. Ovo je krivično djelo, jer je riječ o nestalom naoružanju. SIPA već saslušava sve osobe. Bez obzira na to kakav će ishod istrage Tužilaštva BiH biti, mi ćemo te ljude procesuirati i kazniti. Ovdje nikada nije samo jedna osoba u pitanju, ali sada je bitno da se oružje što prije pronađe, a disciplinski postupci protiv nekoliko osoba već su pokrenuti", kaže Jeleč.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije