Ukradeno oružje iz skladišta Oružanih snaga BiH

Radiosarajevo.ba
Ukradeno oružje iz skladišta Oružanih snaga BiH
Pripadnici Oružanih snaga BiH su prilikom vršenja svojih redovnih zadaća u skladištima kasarne Bilećki borci u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata OSBiH od za sada nepoznatih počinitelja.

Odmah po saznanju za ovaj vanredni događaj na mjesto su upućeni pripadnici vojne policije OSBiH, radi osiguranja uvjeta za provođenje istrage, saopćeno je iz Ministarstva za odbranu BiH.

"Tom prilikom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u predmetnom objektu, gdje je utvrđen nedostatak određenih količina MTS-a: 6 kom pištolj MAKAROV 9 mm, 8 kom pištolj APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira malih za APi M84 7,65 mm, 8 kom okvira velikih za APi M84 7,65 mm i 3 kom okvira za pištolj MAKAROV 9.

Trenutno je u toku provođenje istražnih radnji po nalogu tužioca Tužilaštva BiH koju provode pripadnici vojne policije OSBiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA i Policijske stanice Bileća MUP Republike Srpske”, ističe se u saopćenju.

Usporedno s tim, a u skladu sa Zakonom o obrani BiH, Zakonom o službi u OSBiH kao i važećim podzakonskim aktima, OSBiH su odmah putem linije vođenja i zapovijedanja pokrenule istražne radnje koje tretiraju komandnu odgovornost zaposlenih vojnih osoba u vršenju vojne službe u OSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije