Duguju više od 8.000 KM: Sarajevska policija oduzela još tri vozila

Radiosarajevo.ba
Duguju više od 8.000 KM: Sarajevska policija oduzela još tri vozila
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo nastavljaju s pojačanom kontrolom i oduzimanjem vozila od višestrukih povratnika u vršenju teških prekršaja.

U četvrtak, 2. marta, policijski službenici V PU iz saobraćaja su isključili H.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Golf”, bez reg. oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  1.300,00 KM.

U petak, 3. marta, policijski službenici V PU iz saobraćaja su isključili K.N. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Pasat”, sa nepripadajućim reg. oznakama. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  5.418,60 KM.

U nedjelju, 5. marta, policijski službenici IV PU iz saobraćaja su isključili Dž.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Seat Leon”, bez reg. oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  1.530,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od H.A., K.N. i Dž.A. su privremeno oduzeta motorna vozila.

Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponirana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije