Nakon pucnjave u Sarajevu: Dvije osobe predate Tužilaštvu

H. A.
Nakon pucnjave u Sarajevu: Dvije osobe predate Tužilaštvu
Dvije osobe koje je uhapsila sarajevska policija nakon pucnjave koja se jučer dogodila u Boljakovom Potoku, kada je ranjena ženska osoba, predate su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva,  osoba inicijala S. V. puštena je na slobodu, a druga osoba, J. J. zadržana je na ispitivanju 24 sata. 

"J. J. se sumnjiči za krivična djela izazivanje opće opasnosti, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje pištolja", dodala je Bavčić.

Podsjećamo, pucnjava se dogodila u subotu oko 12.50 u ulici Hameda Buljubašića do broja 19, a ranjena je V.M., rođena 1976. u Sarajevu, i zadobila je povrede u predjelu desne noge. Oko pola 2, sarajevski policajci uhapsili su J.J., rođenog 1981. u Sarajevu pod sumnjom da je počinio sljedeća krivična djela - izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje.

Pola sata kasnije uhapšen je i V. S. (1985.) iz Sarajeva, pod sumnjom da je počinio nasilničko ponašanje na štetu J.J.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije