Policija pronašla sanduk s raketama na ušću Neretve

Fena/Hina
Policija pronašla sanduk s raketama na ušću Neretve
Vojni drveni sanduk sa šest raketa za ručni bacač i šest komada dodatnih punjenja pronađen je u blizini Dubrovnika, nezvanično na ušću Neretve, saopćila je policija.

Tačnije, policiji je krajem prošle sedmice jedan građanin prijavio nalazak sanduka, nakon čega su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu pronađena minsko-eksplozivna sredstva zbrinuli prema pravilima struke.

To je drugi takav slučaj na jugu Hrvatske u sedmicu dana. Prošli ponedjeljak na autobuskom stajalištu kraj kontejnera za otpad u Orašcu pokraj Dubrovnika policija je pronašla drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Na sanduku je bio ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, no policija je zamolila građane da ne ostavljaju minsko-eksplozivna sredstva na javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebno djece.

Pozvali su građane koji još u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije