Epilog nastavka akcije "Hum 2": Sado Đugum davao upute i iz pritvora, uhapšene dvije osobe

1
Radiosarajevo.ba
Epilog nastavka akcije "Hum 2": Sado Đugum davao upute i iz pritvora, uhapšene dvije osobe
Foto: Hercegovina.info / Sado Đugum

U nastavku operativne akcije "Hum 2", pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), a po naredbi Suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na području Tuzlanskog kantona.

Tom prilikom su uhapšene dvije - S. S. (42) iz Tuzle i R. V. (23) iz Čapljine zbog sumnje izvršenje krivičnih djela - udruživanje radi činjenja krivičnih djela, davanje lažnog iskaza, podstrekavanje i sprečavanje dokazivanja.

"Osumnjičene osobe su svjesno i sa htijenjem po uputama i planovima optuženog S. Đ. postali članovi grupe koju je isti osnovao, te s jasnom podijeljenim ulogama djelovali po njegovim uputama s ciljem da činjenjem krivičnih djela utječu na postupak koji se vodi protiv optuženog S. Đ. pred Kantonalnim sudom u Mostaru. Osumnjičeni su prijavljivali, odnosno podstrekavali druge na lažno prijavljivanje osoba za koje su znali da nisu počinili krivično djelo koje prijavljuju, u korist optuženog S. Đ.", saopćili su iz Federalne uprave policije (FUP).

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

Prema nepotvrđenim informacijama, radi se o kriminalnoj grupi Sade Đuguma, kojem se trenutno sudi u Kantonalnom sudu u Mostaru. On se ujedno nalazi u pritvoru.

Osumnjičeni su nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a predati Kantonalnom tužilaštvu HNK, uz uzvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

"Pripadnici Federalne uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju predmetnih krivičnih djela i osoba koja se dovode u vezu sa istim", zaključuje se u saopćenju FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije