Nepravomoćna presuda: Sado Đugum osuđen na tri mjeseca zatvora zbog prijetnji bivšoj djevojci

0
Radiosarajevo.ba
Nepravomoćna presuda: Sado Đugum osuđen na tri mjeseca zatvora zbog prijetnji bivšoj djevojci
Foto: Hercegovina.info / Sado Đugum

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Sado Đugum iz Tomislavgrada osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti na štetu T. T.

Kako je saopćeno iz Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, Sado Đugum optužnicom se teretio da je nakon što je u martu 2018. godine oštećena T. T. raskinula s njim ljubavnu vezu, istoj u više navrata, putem telefona s više brojeva, upućivao ozbiljne prijetnje po njezin život i tijelo i istu uznemiravao, te joj je putem telefonske komunikacije 1. marta 2018. godine poslao fotografiju ženskog lica s povredama kako bi istu zastrašio, te na taj način joj dao do znanja što joj se može dogoditi ako mu se zamjeri.

"U ulici Vukovarska, općina Posušje, 21. aprila 2018. godine, u blizini diskoteke 'Gaudeamus', ispred motela 'Penava' u kojem je tom prilikom boravila T.T., nakon što ju je pozvao sa mobilnog, rekao joj je koja je izašla ispred pomenutog motela da popriča i da joj preda neke od njenih ličnih stvari, a nakon što je T.T. odbila, ponovo joj je ozbiljno zaprijetio da će joj praviti problem u klubu dok pjeva te da će je tući i ošišati na ćelavo, na koji način je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu, navode iz Kantonalnog tužilaštva.

Navodno se radi o pjevačici 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije