Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

1
Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum
FUP HNK / Privođenje Sade Đuguma

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u Mostaru Sadu Seferovića koji je poznat i po imenu Sado Đugum. On je uhapšen po nalogu Tužilaštva HNK Mostar.

Osim Đuguma uhapšeno je i nekoliko njegovih saradnika koji se dovode u vezu sa organiziranim kriminalom.

Saopćenju FUP-a HNK prenosimo u cijelosti:

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

"Ovom istragom zadokumentovana je organizovana kriminalna grupa čelu sa licem inicijala S.Đ koja se dovodi u vezu sa izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je ista s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubistva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Vezano za navedeno, u sklopu današnje operativne akcije policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Mostaru, izvršili više pretresa na području Mostara i Tomislavgrada, te su tom prilikom slobode lišena lica inicijala S.Đ. (1978) iz Tomislavgrada i I.V. (1960) iz Mostara, dok su lica A.F (1991) i A.Š. (1987) iz Mostara ispitana, a koja se nalaze na izdržavanju kazne po drugom osnovu.

Prilikom pretresa pokretne i nepokretne imovine koju koriste osumnjičena lica pronađeno je oružje, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navodi se u saopćenju FUP-a HNK.

Sado Đugum je povezan sa bajkerskom grupom United Tribuns, odnosno sa braćom Ćulum iz Sanskog Mosta.

 Kako smo uspjeli riječ je o Sadi Đugumu. Ovo nije prvo njegovo hapšenje. U novembru 2020. godine Đugum je također hapšen zbog organiziranog kriminala. Blisko je, rekosmo, sarađivao sa Arminom i Nerminom Ćulumom, osnivačima bajkerske skupine Tribunssi koja je povezana sa organisziranim kirminalom u BiH, Srbiji i Njemačkoj.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije