Drama u BiH: Iz automatske puške pucao na automobil, policija ih nakon potjere uhapsila

3
Radiosarajevo.ba
Drama u BiH: Iz automatske puške pucao na automobil, policija ih nakon potjere uhapsila
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Policija

Osoba inicijala H. A. (1984. godište) iz Jablanice u četvrtak, 14. marta, je prijavio Policijskoj stanici Konjic da je na Ribićkom mostu na putu M17 njemu poznata osoba iz putničkog motornog vozila "mercedes", crne boje, pucala iz puške na njegovo vozilo "polo" u kojem se nalazio i njegov prijavitelj D. L. (1998.) također iz Jablanice.

Kako piše Radio Konjic, H. A. je još izjavio "da se u mercedesu kao suvozač, nalazila, njemu također poznata osoba K. A. iz Konjica, i da su se oba muškarca uputila u pravcu Konjica".

"On je prijavio da je na Ribićkom mostu na putu M 17 njemu poznato lice iz putničkog motornog vozila mercedes, crne boje, pucalo iz puške na njegovo vozilo folksvagen polo u kojem se nalazio prijavitelj i D.L. (1998) iz Jablanice. Isti je još izjavio da se u putničkom motornom vozilu mercedes kao suvozač, također nalazio, njemu poznato lice K.A. iz Konjica, i da su se oba lica uputila u pravcu Konjica.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Patrola policije je uočila navedeno vozilo u ulici Kolonija u Konjicu, koje se uputilo u pravcu ulice Varda, gdje se patrola policije kretala za istim, nakon čega se navedeno vozilo zaustavilo u ulici Musala. U navedenom vozilu zatečeni su vozač K.S. (1977) i suvozač K.A. (1981), oba iz Konjica, koji su lišeni slobode. U ulici Varda pronađena je crna automatska puška  M 56, kalibra 7,62 milimetara, sa jednim okvirom bez municije", rekao je Kadić.

"Patrola policije je na licu mjesta, odnosno u mjestu Ribići, zatekla prijavitelja, gdje su vidljiva oštećenja od upotrebe vatrenog oružja na njegovom putničkom motornom vozilu polo. U toku je kriminalistička obrada navedenih lica", izjavio je načelnik OC PU Konjic Ismail Kadić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije