Nova nesreća u Sarajevu: Udario pješaka (79) i pobjegao s mjesta udesa, policija traga za vozačem

3
Radiosarajevo.ba
Nova nesreća u Sarajevu: Udario pješaka (79) i pobjegao s mjesta udesa, policija traga za vozačem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U Sarajevu je zabilježena nova saobraćajna nesreća, u kojoj je povrijeđen 79-godišnjak, a koju je skrivio nepoznati vozač za kojim policija i dalje traga.

Kako se doznaje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo jučer, 13. marta, u 12.40 sati na kolovozu raskrsnice ulice Azize Šaćirbegović  i kraka iste ulice, područje općine Novo Sarajevo.

"Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka I.M., rođen 1945. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila nepoznate marke i registarskih oznaka, kojim je upravljao NN vozač, nakon čega se vozilom udaljio u nepoznatom pravcu", potvrđeno je iz MUP-a.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

U ovoj saobraćajnoj nezgodi 79-godišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM UKC u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode, kao i pronalasku vozača i vozila", dodaju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije