Okončana istraga: Detalji krvavog napada u Orašju

Radiosarajevo.ba
Okončana istraga: Detalji krvavog napada u Orašju
Fena / Ilustracija
MUP-a Posavskog kantona iznijelo je detalje o događaju koji se desio u ranim jutarnjim satima 12. februara u Orašju, kada su nepoznate osobe fizički napale trojicu mladića.

Naime, kako se navodi u saopćenju, okončana je istraga.

"Utvrđeno je da su trojica mladića iz Tolise i Kostrča (općina Orašje) zadobili teške tjelesne povrede opasne po život, te su policijski službenici uprave policije MUP PK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili pokušaj kaznenog djela ubojstva, provode kriminalističku istragu nad četvoricom osumnjičenika od kojih su dvojica lišena slobode i privedeni u policijsku stanicu Orašje, a radi se i na lišavanju slobode i druge dvojice koji će biti privedeni u policijsku stanicu u Orašju", stoji u saopćenju MUP-a.

Nakon provedbe kriminalističke istrage protiv navedenih će nadležnom tužilaštvu biti podneseno izvješće o postupanju policijskih službenika.

"O detaljima koji neće štetiti istrazi ćemo javnost izvijestiti nakon okončanja kompletne istrage. Obzirom da se na društvenim mrežama na internetu, a i među građanima na ulici pojavilo puno raznoraznih komentara navedenog događaja u kojima se iznose neutemeljene konstrukcije događaja te se neutemeljeno odgovornost za ovaj događaj predbacuje određenoj skupini građana,vjerskoj ili nacionalnoj, apeliramo da se suzdržite ovakvih komentara i javnih ogovaranja obzirom da smo utvrdili ovo nisu bili razlozi za fizički obračun i izvršenje ovog kaznenog djela", stoji u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije