Predložen pritvor za mladića kod kojeg je pronađeno skoro 5 kg amfetamina

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za mladića kod kojeg je pronađeno skoro 5 kg amfetamina
/ FUP
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji Općinskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Ervina Đulovića (29) iz Tuzle.

Đulović je osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Federalne uprave policije su po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Općinskog suda Tuzla, a uz asistenciju pripadnika MUP-a TK-a, u nedjelju 12. februara ove godine, u popodnevnim satima u tuzlanskom prigradskom naselju Šički Brod pretresli automobil koji je osumnjičeni koristio i u karambolci vozila pronašli šest paketa s ukupno 4 kilograma i 750 grama opojne droge amfetamin, nabavljene za dalju prodaju.

Također, kod osumnjičenog je pronađen i mobilni telefon i veći broj SIM kartica, koji su privremeno oduzeti i tokom istrage će biti predmet vještačenja.

Nakon pretresa osumnjičeni je uhapšen. Federalna uprava policije obavila je kriminalističku obradu, te je Đulović jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće dokaze, predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac ispitao je osumnjičenog, a istraga u ovom predmetu je i dalje u toku, saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije