U akciji FUP-a uhapšena jedna osoba

Radiosarajevo.ba
U akciji FUP-a uhapšena jedna osoba
/ FUP
Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, u nedjelju 12. februara 2017. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog Kantona, realizirali operativnu akciju “Panonik”.

U sklopu navedene akcije, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Tuzli, izvršen je pretres putničkog motornog vozila, te je lišeno slobode jedno lice iz Tuzle incijala E. Đ. (1988. godište) koje se dovodi u vezu s krivičnim djelom ”neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto cca. pet kilograma NN materije koja svojim izgledom asocira na opojni drogu „speed“, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će danas 13. februara 2017. godine biti predato uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog Kantona.

Asistenciju u realizaciji ove operativne akcije je pružalo Ministarstvo za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije