Specijalci u Miljacki: Traže pištolj kojim je izvršeno ubistvo na Alipašinom

E. H.
Specijalci u Miljacki: Traže pištolj kojim je izvršeno ubistvo na Alipašinom
Specijalne jedinice Federalne uprave policije danas su, 14. februara, pretraživale korito Miljacke u naselju Hrasno u Sarajevu, s ciljem pronalaska dokaza koji bi poslužili u istrazi koju vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrdila Marina Zović, glasnogovornica FUP-a, kazavši da se akcija provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo su nam kratko potvrdili ove informacije i dodali da je riječ o dokaznom materijalu koju bi mogao poslužiti  u istrazi u vezi s ubistvom koje se dogodilo početkom ovog mjeseca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Nezvanično, policijski službenici pretražuju Miljacku pokušavajući pronaći oružje kojim je počinjeno ubistvo. 

Podsjećamo, ubistvo o kojem je riječ desilo se oko 18.30 sati u srijedu navečer, 1. februara, a beživotno tijelo muškarca pronađeno je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, u naselju Alipašino Polje. Tokom te noći, doznali smo da je nastradao muškarac inicijala D. H. (1979), otac dvoje maloljetne djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije