Danas izricanje presude Izudinu Tahiroviću za ubistvo Mirze Raščića

Radiosarajevo.ba
Danas izricanje presude Izudinu Tahiroviću za ubistvo Mirze Raščića
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti izrečena presuda Izudinu Tahiroviću koji je optužen za ubistvo Mirze Raščića u pucnjavi koja se dogodila 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar.

Prilikom iznošenja završnih riječi na prethodnom ročištu u Kantonalnom sudu, Tužilaštvo KS-a je potenciralo da je Izudin Tahirović svjesno i u namjeri lišavanja života 16. aprila 2015. godine pucao u Mirzu Raščića. 

Ove tvrdnje Tužilaštvo KS-a iznijelo je na osnovu svjedočenja brojnih svjedoka, sudskih vještaka, kao i brojnih materijalnih dokaza. Na kraju završne riječi, Tužilaštvo je zatražilo najveću moguću kaznu za Izudina Tahirovića, s obzirom na to da je on višestruki povratnik u činjenju različitih krivičnih djela.

Porodica i prijatelji Mirze Raščića najavili su dolazak na presudu u velikom broju, a s obzirom na to da su sudnice u Kantonalnom sudu veoma male i nedovoljne da prime veliki broj zainteresiranih građana - veliki broj građana ostat će ispred sudnice držeći parole.

Ročište je zakazano za 13:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije