Brza akcija sarajevske policije: Uhapšeni naoružani, maskirani pljačkaši

0
Radiosarajevo.ba
Brza akcija sarajevske policije: Uhapšeni naoružani, maskirani pljačkaši
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Rano jutros, oko 2h, Peta policijska uprava (Ilidža) u Sarajevu obaviještena je da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad zaposlenicima na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol” d.o.o.

Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 02,38 sati, policijski službenici su u ulici Munira Gavrankapetanovića, pronašli i lišili slobode lice E.H., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U 03,05 sati u ulici Stupska, slobode je lišeno lice A.S., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ FBiH (Razbojništvo)", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kod osobe inicijala E.H. je pronađen i oduzet pištolj, otuđeni novac, kao i kapa “fantomka”.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjesta događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licima", zaključuju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije