Zbog udaranja policajca automobilom uhapšen političar Ramiz Ridžal

7
Radiosarajevo.ba
Zbog udaranja policajca automobilom uhapšen političar Ramiz Ridžal
Foto: Privatni album / Ramiz Ridžal

Ramiz Ridžal, zastupnik SDA u Skupštini BPK, uhapšen je zbog sumnje da je sinoć u Goraždu BMW-om udario policajca, nakon čega je pobjegao, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za naš portal potvrdio Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Uprave poolicije MUP-a BPK Goražde.

"U jutarnjim satima osoba inicijala R. R. lišeno je slobode zbog prouzrokovanja saobraćajne nezgode sinoć u 19.25 sati. Ista osoba je zadržano u prostorijama PU Goražde", dodao je Mirsad Kamenica.

On je potvrdio da su uviđaj na mjestu događaja izvršili policijski službenici Kriminalističke policije.

“O ovom događaju obaviješten je dužurni kantonalni tužilac KT Goražde, koji je događaj okvalificirao kao krivično djelo iz člana 359. Stav 1 KZ FBiH - napad na službenu ososbu u vršenju poslova sigurnosti”, rekao nam je Kamenica.

Iako su pojedini mediji objavili razgovor sa Ridžalom koji je demantirao hapšenje te tvrdio "da se nalazi na selu", Kamenica je bio kategoričan.

"Osoba inicijala R. R. je u pritvoru i t oje jedina istina", dodao je kamenica za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije