Uhapšeni reketaši: Od poduzetnika iz Gradačca pokušali iznuditi pola miliona maraka

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni reketaši: Od poduzetnika iz Gradačca pokušali iznuditi pola miliona maraka
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK danas su u Gradačcu izveli akciju u kojoj su uz pretrese uhapsili dvije osobe koje su osumnjičene za pokušaj iznude skoro pola miliona KM. Osumnjičeni su i za bacanje eksplozivne naprave u tom gradu.

Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, nadležni službenici iz nekoliko sektora su u proteklih mjesec dana poduzeli niz istražnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja pokušaja iznude te su identifikovali moguće počinioce, a riječ je o 34-godišnjem B. S. i 32-godišnjem B. M. koji su nastanjeni na području Gradačca.

"S tim u vezi, navedene osobe su danas lišene slobode i privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Istog dana, na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Tuzli, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Gradačca (porodične kuće, vikendice i radnih prostorija korisnika B.S.), a tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto devet mobilnih telefona, nekoliko SIM kartica, jedna ručna bomba, crna kapa takozvana. fantomka, crne rukavice i drugi predmeti", naveli u iz Uprave policije MUP-a TK.

B.S. i B.M. će nakon izvršene kriminalističke obrade, uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su u vremenskom periodu od 24. februara do 17. marta ove godine, izvršili produženo krivično djelo pokušaj iznude nad poduzetnikom iz Gradačca.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, uhapšeni su osumnjičeni da su upotrebom ozbiljnih prijetnji i opasnog oruđa iznuđivali od poduzetnika novac u iznosu od skoro pola miliona konvertibilnih maraka.

Također, iz policije kažu da postoje osnovi sumnje da su navedene osobe u noći sa sedmog na osmi mart bacili nepoznatu eksplozivnu napravu i tako oštetili teretno motorno vozilo na parking prostoru jedne firme na području Gradačca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije