Akcija u Sarajevu: Uhapšena dvojac koji je na OLX-u lažno iznajmljivao vikendice

2
Radiosarajevo.ba
Akcija u Sarajevu: Uhapšena dvojac koji je na OLX-u lažno iznajmljivao vikendice
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili dvije osobe iz Sarajeva zbog sumnje da su na OLX-u lažno iznajmljivali vikendicu.

Riječ je o krivičnom djelu prevara iz Krivičnog zakona FBiH, a sumnja se na pribavljanje protivpravne finansijske koristi.

"Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A. B. (1980) i N. S. (1980) nastanjenih u Sarajevu. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koja pomenuta lica koriste, kojom prilikom su pronađeni laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Oba lica su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednim licem aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica", navodi se u saopćenju FUP-a.

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Navedena lica se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske kreirala korisničke račune na internet stranici olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi sa iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika.

Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a licima uplaćeni novac koristila u vlastite potrebe.

Nakon završenog pretresa će biti kriminalistički obrađena i ispitana na okolnosti koja im se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije