Svevlad Hoffmann prvi kandidat za direktora FUP-a

3
A. S.
Svevlad Hoffmann prvi kandidat za direktora FUP-a
N1/Printscreen / Svevlad Hoffmann

Novi direktor Federalne Uprave policije vrlo vjerojatno će biti Svevlad Hoffmann.

Riječ je o glavnom inspektoru i savjetniku direktora Granične policije BiH Zorana Galića.

Hoffmannova prijava je, uz samo prijavu kandidata iz reda policajaca koji je Bošnjak - Ensada Kormana, jedina do danas zaprimljena u Neovisnom odboru.

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Uzevši u obzir odredbu Zakona o unutarnjim poslovima FBiH koja je propisala da ministar i direktor policije ne mogu biti iz reda istog konstitutivnog naroda, posve je jasno da bi Hoffmann ubrzo mogao zasjesti u vruću fotelju direktora Federalne uprave policije.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Hoffmana za komentar.

"Smatram da je moja kandidatura za direktora FUP-a kredibilna sa stručnog, profesionalnog i iskustvenog stajališta i da će se isključivo kao takva i vrednovati. Naglašavam da iza mene ne stoji niti jedna politička stranka, što smatram prednošću u vremenu u kome za skoro sve treba politička podobnost. Nadam se da će predstojeći izbor za direktora FUP-a, zasnivati isključivo na zakonom propisanoj proceduri, a ne osobno-političkim animozitetima kako je to bilo u nedavnoj prošlosti. Da zaključim, očekujem pobjedu u baražu",  kazao je Hoffman za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije