U akciji FUP-a uhapšeni Visočak i Mostarac

0
Radiosarajevo.ba
U akciji FUP-a uhapšeni Visočak i Mostarac
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije su u nastavku operativno-taktičke akcije "Vis" – Meta pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona uhapsili E. K. (38) iz Visokog i D. B. (44) iz Mostara.

Kako je saopćeno iz FUP-a, Visočak se sumnjiči za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U saopćenju se navodi da je E. K. u dužem vremenskom periodu vršio nabavku, uzgoj i prodaju droge na području Zeničko-dobojskog kantona.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, pripadnici FUP-a izvršili su pretres pokretne i nepokrene imovine koje koristi Visočak. Tom prilikom je pronađeno vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, oko 20.000 KM te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

U prostorijama koji koristi E. K. pronađeni su i aparati za igre na sreću, te je na lice mjesta pozvana poreska inspekcija u nadležno postupanje.

U okviru iste akcije, a zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela odavanje službene tajne, uhapšen je D. B. Pretresom imovine koju koristi na lokacijama u Mostaru i Širokom Brijegu, pronađen je laptop, telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

"Osumnjičeni su predati Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi dalje predaje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona", saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije