Dio specijalaca FUP-a seli se na periferiju Sarajeva

0
Fena
Dio specijalaca FUP-a seli se na periferiju Sarajeva
Foto: FUP / Specijalna policijska jedinica FUP-a / Arhiv

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na prijedlog federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare, usvojila je Odluku o davanju na korištenje Federalnoj upravi policije (FUP) dva objekta u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić“ u Suhodolu.

Usvojena odluka rezultat je napora federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare i zamjenika direktora FUP-a Ensada Kormana da se osiguraju adekvatni uslovi za smještajne i trenažne potrebe pripadnika Specijalne policijske jedinice (SPJ) FUP-a.

Čampara ije stakao kako su objekti i prostor kojim raspolaže Centar za obuku policijskih kadrova "Mahir Begić" u Suhodolu odlično rješenje za smještaj dijela operativnog sastava SPJ-a.

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

U Bosni i Hercegovini danas otvaranje biračkih mjesta povodom izbora u Hrvatskoj

"FUP planira da osigura uslove za boravak u objektima, u kojima bi stalno boravio barem jedan tim iz sastava SPJ-a. Osim navedenog, Centar bi pružio odlične uslove za organizovanje kvalitetnih tromjesečnih obuka, kao i smještaj 40 novih pripadnika SPJ-a", kazao je Čampara.

Najavio je kako će i u budućnosti usmjeriti sve kapacitete Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na jačanje FUP-a kao jedne od najvažnijih uprava u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz tog ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije