Kriminal / Akcija "Jezero" u Konjicu: Pronađena laboratorija za uzgoj kanabisa

20. 05. 2022. u 17:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic, realizovali su operativno-taktičku akciju "Jezero" usmjeneru na otkrivanje krivičnoih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Konjicu pripadnici FUP-a su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine vlasništvo E. Z. (47) nastanjenog u Konjicu.

Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa, 29 biljaka koje asociraju na biljke kanabisa u različitim fazama rasta, oprema za uzgoj, određena količina zeljaste materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu (Cannabis Sativa L.), bijela nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, tri puške, veća količina municije, dva samostrela, mobitel, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku.

"Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, prerađivalo, pakovalo, dalje distribuiralo, odnosno stavljalo u promet na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanskogkantona", saopćeno je iz FUP-a.

Nakon završenog pretresa osumnjičeni je kriminalistički obrađen i ispitan na okolnosti koje mu se stavljaju na teret, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područno tužilaštvo Konjic nakon provedenih vještačenja.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona – Policijske uprave Konjic.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)