Akcija sarajevske policije: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

0
Radiosarajevo.ba
Akcija sarajevske policije: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane
Foto: MUP KS / Oduzeta droga i drugi predmeti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane.

Tom prilikom pala su dvojica dilera. Radi se o A. M. (43) i M. K. (37), obojica iz Sarajeva.

Akcija, koja je izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, izvedena je danas. Na osnovu naredbe Općinskog suda u sarajevu, pretresena su stanovi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo.

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

"Prilikom pretresa stanova u ulici Nedima Filipovića, područje općine Novo Sarajevo, ulice Antuna Branka Šimića, područje općine Novi Grad Sarajevo i ulice Avde Hume, područje općine Centar Sarajevo, policajci su pronašli jednu kompletnu (IN DOOR) laboratoriju za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane, koja se sastoji od tri zasebne jedinice sa rasvjetnim tijelima, sistemom ventilacije, sistemom navodnjavanja i drugom pratećom opremom", saopćeno je iz MUP-a KS.

U saopćenju se navodi da je oduzeto 160 stabljika kanabisa, 3.500 grama marihuane namijenjene za uličnu prodaju, oko 1.000 sjemenki kanabisa, dvije digitalne vage za precizno mjerenje te novac - 1.725 eura i 1.700 KM.

Sarajlije A. M. i M. K., koji se sumnjiče da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u vezi sa članom 31. KZ FBiH (saizvršilaštvo), predati su0 u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije