U BiH pronađena laboratorija za uzgoj marihuane: Pogledajte šta su zatekli policajci

0
Radiosarajevo.ba
U BiH pronađena laboratorija za uzgoj marihuane: Pogledajte šta su zatekli policajci
PU Prnjavor / Oduzeta droga

Aleksandar Dujaković (30) iz Prnjavora uhapšen je nakon što je kod njega policija pronašla improvizovanu laboratoriju za drogu i oko 1,6 kilograma marihuane. Policija mu je oduzela i oružje.

Njega su uhapsili pripadnici Policijske stanice Prnjavor, a policajci su pronašli i stabljike indijske konoplje, pušu Nezavisne.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći incijale, terete ga za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

"Izvršen je pretres stana i drugih prostorija na području općine Prnjavor, koje koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane, 20 stabljika stabljike indijske konoplje i 1.680 grama marihuane ", navodi se u saopćenju.

Ističu da su pronađene i 62 sjemenke indijske konoplje, lampe, dvije digitalne vage, sjeckalica, puška, određena količina municije, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka, a po naredbi Osnovnog suda Prnjavor.

Nad osumnjičenim je u toku kriminalistička obrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije