! / U BiH pronađena laboratorija za spid: Uhapšen Kojić, provjeravaju se saradnici

13. 01. 2022. u 19:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U velikoj akciji bijeljinske policije uhapšen je Aleksandar Kojić (29) iz Bijeljine, a kod koga je policija pronašla veću količinu droge spid i laboratoriju za proizvodnju iste.

U Policijskoj upravi Bijeljina su rekli da su njihovi službenici, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a po naredbi Okružnog suda u Bijeljini obavili pretrese stana i drugih prostorija koje koristi A. K. na području Bijeljine.

"Prilikom pretresanja porodične kuće policijski službenici su pronašli improvizovanu laboratoriju za proizvodnju opojne droge u kojoj je pronađeno 9,197 kilograma droge spid, 22 litra metanola, jedna veća digitalna vaga, određena količina novca, te veći broj predmeta koji se koriste za proizvodnju opojne droge spid na kojima se nalaze tragovi opojne droge", rekla je portparolka PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je ovo najvjerovatnije prvi put da je na području bh. entiteta RS poronađena improvizovana laboratorija za proizvodnju spida.

"Do sada je policija oduzimala veće količine spida, ili pronalazila laboratorije za uzgoj marihuane i skanka. Zanimljivo je i da uhapšeni nije ranije bio poznat policiji kao osoba koja se dovodi u vezu sa krivičnim djelima, niti je povezivan sa prodajom narkotika", pojašnjava sagovornik.

Kaže da je policija radom na terenu došla do informacija da se Kojić bavi proizvodnjom narkotika, te je pokrenuta istraga protiv njega. Dodao je i da se Kojić ranije bavio sportom.

"Policija je upala u njegovu kuću i prilikom pretresa pronađena je pomenuta improvizovana laboratorija. Osim toga, policija je pronašla velike plastične kante na kojima su bili tragovi droge, kao i kutlače. Sumnja se da je u tim kantama miješao i pravio drogu. Nađena je i veća količina metanola i još litar određene kiseline, a koja se koristi prilikom proizvodnje droge spid", ističe pomenuti izvor.

Pronađena droga - undefined

Foto: PU Bijeljina: Pronađena droga

On dodaje da je policija tom prilikom pronašla i novac koji najvjerovatnije potiče od prodaje narkotika i to oko 900 maraka i 255 eura.

"Tokom istrage policija je prikupila i informacije da je osumnjičeni Kojić drogu najčešće prodavao zavisnicima na području Bijeljine i to u uglavnom u manjim količinama", rekao je izvor Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, policija će u ovom slučaju nastaviti istragu i u narednom periodu.

"Biće provjeravano da li je Kojić imao saradnike na području Bijeljine ili drugih gradova, kao i oko toga kako je nabavljao supstance potrebne za proizvodnju spida", rekao je ovaj sagovornik.

U zemljama u regionu cijena kilograma spida u nabavci košta između pet i šest hiljada maraka, dok je njegova cijena prilikom prodaje zavisnicima višestruka veća., što dovodi do zaključka da droga oduzeta od Kojića vrijedi više od 100.000 maraka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)