U akciji "Vuk" uhapšen muškarac: Pronađen spid i digitalna vaga

0
Radiosarajevo.ba
U akciji "Vuk" uhapšen muškarac: Pronađen spid i digitalna vaga
Foto: MUP KS-a / Akcija "Vuk"

Preduzimajući planske mjere i radnje na realizaciji operativne akcije kodnog naziva "Vuk", policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili pretres stana u ul. Semira Frašte, područje općine Novi Grad Sarajevo, a koji koristi osoba G. S. rođen 1975. godine iz Sarajeva.

Tom prilikom su policijski službenici pronašli i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli:

- jednu pvc kesicu sa NN materijom bijele boje koja svojim sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 7 grama,

- jednu pvc kesicu sa NN materijom bijele boje koja svojim sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 6 grama,

-jednu pvc kesicu sa patent zatvaračem sa NN materijom bijele boje koja svojim sadržajem asocira na opojnu drogu spid,

- jednu crvenu kesu sa natpisom „Online Store“ u kojoj su se nalazila dva veća pvc pakovanja sa NN materijom bijele boje koja sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 815 grama,

- jednu pvc kutiju sa plavim poklopcem sa NN materijom bijele boje koja sadržajem asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 180 grama,

- jednu digitalnu vagu crne boje sa tragovima NN materije.

Policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH (neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), istog dana u 21:00 sati uhapsili G.S. rođen 1975.godine iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije