Advokat Tomić otkrio: Nema dileme da je ubistvo počinio Savo Marinković

3
I.S.
Advokat Tomić otkrio: Nema dileme da je ubistvo počinio Savo Marinković
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Davor Vujinović i Adis Šehović

Adis Šehović i Davor Vujinović, dvojica sarajevskih policajaca, prije tri godine ubijeni su u naselju Alipašino Polje izvršavajući svoje redovne zadatke.

Klupko o detaljima njihovog ubistva, čini se, tek se počinje odmotovati.

Početkom novembra, pripadnici SIPA-e su u saradnji sa MUP-om RS i MUP-om Kantona Sarajevo vršili pretrese u Istočnom Sarajevu i na Palama.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Prvoosumnjičeni Aleksandar Macan nije zatečen na svojoj adresi u Istočnom Sarajevu, a sumnjalo se da je van države. On se u petak predao, kada je u pratnji advokata Duška Tomića, dao iskaz u Tužilaštvu KS.

Tomić je za portal Radiosarajevo.ba objasnio jako bitne detalje o kobnoj noći.

"Došlo je vrijeme da se otvore karte i da se kaže istina. Nema dileme da je ubistvo počinio Savo Marinković. Suđenje će pokazati šta se dogodilo te večeri", pojasnio je Tomić.

On je zaključio da bi upravo to mogao biti kraj priče koja već tri godine čeka svoj završetak.

"Bez obzira kako je ranije shvaćena moja izjava, hrabrost je bila ispričati sve ovo. Zahvaljujem se i porodici Macana", rekao je Tomić te dodao:

"Marinković trenutno boravi u njemačkom zatvoru. Marko Trifković se trenutno nalazi u pritvoru u Sudu Bosne i Hercegovine po drugom osnovu i također nije učestvovao u ovom ubistvu", zaključio je Tomić.

Macan se trenutno nalazi u Kazneno-popravnom zavodu "Miljacka".

Tomić je ranije za portal Radiosarajevo.ba također pojasnio da njegov klijent nije sam ušetao u Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, kako su neki mediji prenijeli - već da je bio u njegovoj pratnji, te da je njegov klijent skrivao se u Njemačkoj.

"On je preko Njemačke i Španije stigao u Bosnu i Hercegovinu. Prije nego što će se predati, omogućio sam mu sastanak s porodicom", napomenuo je Tomić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije