Advokat Tomić: Macan nije pucao na policajce!

2
A. Ka.
Advokat Tomić: Macan nije pucao na policajce!
Foto: Kolaž/Radiosarajevo/Facebook / Aleksandar Macan

U Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu okončano je saslušanje Aleksandar Macana, prvoosumnjičenog za ubistvo sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je njegov advokat Duško Tomić, koji je rekao da je zadovoljan raspletom događaja.

"Ja mislim da je ovo novi pristup pravdi i istini te poruka svim mladim ljudima da se klone kriminala, odnosno da dođu do pokajanja i pomognu istini, da bi sačuvali sebe i svoju dušu. Ja ovim putem želim da se zahvalim i porodici Macana i Macanu što su donijeli odluku da se stavi tačka i sazna prava istina", kaže Tomić.

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

Tomić nam je nije mogao otkriti sve detalje, ali je kazao:

"Moj klijent nije pucao i to smo, očigledno, i Tužilaštvo i svi mi mogli zaključiti. Pred nama je proces i mislim da smo stavili tačku na ovo. Sa današnjim danom mislim da je završena priča. Uskoro ćemo moći imati optužnicu i znat će javnost i cijeli svijet šta se dogodilo. Bilo je mnogo dezinformacija, bilo je propusta raznih policijskih struktura" kaže Tomić.

Na naše pitanje je li Macan otkrio imena ubica sarajevskih policajaca, Tomić kaže:

"Tužilaštvo ima konkretna imena i ja zato kažem da je završena priča" zaključio je Tomić.

Podsjetimo, Macan se u pratnji svog advokata predao.

Zločin se dogodio 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, kada su brutalno ubijeni policajci Vujinović i Šehović. Nakon zločina, bh. policijske agencije bile su na nogama. Privedeno je na desetine osoba, ali sve do prije nekoliko mjeseci nije bilo pomaka u istrazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije