Zvizdiću stigao zahtjev za hitnu sjednicu: Potpisalo ga 18 zastupnika

Radiosarajevo.ba
Zvizdiću stigao zahtjev za hitnu sjednicu: Potpisalo ga 18 zastupnika
FOTO: Fena / Predstavnički dom PSBiH

Grupa od 18 zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, među kojima su i po dva poslanika iz SDS-a i PDP-a, uputila je predsjedavajućem tog doma Denisu Zvizdiću zahtjev za sazivanje hitne sjednice sa samo jednom tačkom dnevnog reda. 

Kako je potvrđeno naziv tačke glasi: "Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, po hitnom postupku u skladu sa članom 133. Poslovnika".

Zahtjev su potpisali zastupnici SDS-a, PDP-a, SDP,-a SBB-a, DF-a, Naše stranke i Nezavisnog bloka, predsjedavajući Zvizdić ima rok od tri dana da sazove sjednicu.

Podsjetimo, incijativu za izmjene Poslovnika najavili su poslanici SDS-a i PDP-a, a za to su dobili podršku federalnih stranaka.

Iako su u međuvremenu i stranke vladajuće koalicije u RS poslale svoje prijedloge za članove komisija Predstavničkog doma, iz SDS-a i PDP-a su poručili da neće odustati od incijative za izmjenu Poslovnika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije