Zvizdić u Berlinu razgovarao sa zastupnikom u njemačkom Bundestagu

1
Radiosarajevo.ba
Zvizdić u Berlinu razgovarao sa zastupnikom u njemačkom Bundestagu
Foto: PS BiH / Zvizdić i Mijatović

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić razgovarao je u Berlinu sa zastupnikom u njemačkom Bundestagu Borisom Mijatovićem.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da euroatlantske integracije ostaju ključni prioritet Bosne i Hercegovine i da se u realizaciji tih ciljeva očekuje pomoć od Njemačke kao dokazanog prijatelja i istinskog zagovornika evropske budućnosti BiH.

Izrazio je zadovoljstvo što Bosna i Hercegovina ima unutar Bundestaga svoje iskrene prijatelje koji štite teritorijalni integritet i suverenitet BiH i snažno podržavaju integracije i ekonomski razvoj.

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Galić poručio da ne treba nasjedati na dezinformacije o pozivu na naoružavanje

Rekao je da je Bosna i Hercegovina strateški važna zemlja u regiji i da predstavlja ključ stabilnosti i sigurnosti Zapadnog Balkana.

Predsjedavajući Zvizdić i poslanik Mijatović su se složili da je kredibilna evropska perspektiva najbolja potvrda stabilnosti Zapadnog Balkana.

Istaknuli su važnost očuvanja mira i stabilnosti, kao i obavezu održavanja općih izbora u smislu očuvanja osnovnih demokratskih vrijednosti, navodi se u saopćenju Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Zvizdića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije