Zvizdić razgovarao sa predstavnikom Vlade Njemačke za Zapadni Balkan

3
Radiosarajevo.ba
Zvizdić razgovarao sa predstavnikom Vlade Njemačke za Zapadni Balkan
Foto: PS BiH / Denis Zvizdić održao sastanak sa Manuelom Sarrazinom

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić održao je danas online sastanak sa specijalnim predstavnikom Vlade SR Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom.

Upoznao ga je s aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i sa višemjesečnom antiustavnom blokadom rada državnih institucija.

Predsjedavajući Zvizdić zahvalio se na interesu njemačke Vlade za stanje u Bosni i Hercegovini i naglasio značaj podrške, te rekao da je važno da Njemačka stoji uz BiH.

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

Rekao je da je jako važno da BiH dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji, te da je Predstavnički dom PSBiH na posljednjoj sjednici usvojio tri ključna zakona sa evropske agende za BiH.

Sarrazin je rekao da su stabilnost i evropska perspektiva Zapadnog Balkana važni i da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Razgovarali su i o održavanju općih izbora u BiH i tom prilikom Sarrazin je rekao da se izbori na demokratskim principima moraju održati i da bi svako odlaganje ili bojkot dodatno naštetio putu BiH ka Evropskoj uniji.

Zvizdić i Sarrazin su se složili da je politika secesije, te blokade institucija potpuno neprihvatljiva i da se sa takvim politikama mora prestati."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije