Zvizdić razgovarao s Akbarom Аl Bakerom, izvršnim direktorom Qatar Airwaysa

Anadolija
Zvizdić razgovarao s Akbarom Аl Bakerom, izvršnim direktorom Qatar Airwaysa
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s Akbarom Аl Bakerom, izvršnim direktorom Qatar Airwaysa.

Qatar Airways je jučer obavio prvi izravni let na relaciji Sarajevo – Doha, čime se glavni grad Bosne i Hercegovine, s jednim presjedanjem u Dohi, povezao s više od 150 svjetskih poslovnih i turističkih destinacija. 

Zvizdić se zahvalio Državi Katar na kontinuiranoj potpori Bosni i Hercegovini, kao i kompaniji Qatar Airways koja je realizacijom ovog izuzetnog projekta omogućila daljnje jačanje poslovnih veza dviju zemalja i razvoj turizma u Bosni i Hercegovini. On je upoznao direktora Al Bakera s trenutačnom situacijom u BiH, kao i s prioritetima rada Vijeća ministara BiH i ekonomskim potencijalima BiH. 

Izvršni direktor Qatar Airwaysa je izrazio zadovoljstvo što je Sarajevo ušlo u svjetsku mrežu destinacija ove kompanije. Rekao je da je cilj kompanije dovoditi turiste u BiH u što većem broju i iskazao interesiranje za uvođenjem svakodnevnih letova za Sarajevo. Naglasio je da BiH mora nastaviti da ulaže u infrastrukturu kako bi se povećali komunikacijski kapaciteti u korist turista. 

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da je uspostava izravne aviolinije samo prvi korak u daljnjem razvijanju i jačanju odnosa dviju prijateljskih zemalja. Naglasio je da je interes BiH jačanje poslovnih veza, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kako bi zadržali mlade ljude da budućnost grade u svojoj zemlji. 

Sastanku su prisustvovali veleposlanik BiH u Kataru Tarik Sadović i veleposlanik Države Katar u BiH, Rashid Al-Kawari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije