Zvizdić: Odgovaranje na Upitnik EK uspješno završeno unatoč blokadama

Fena
Zvizdić: Odgovaranje na Upitnik EK uspješno završeno unatoč blokadama
Priprema i usaglašavanje Odgovora na Upitnik Evropske komisije predstavljali su najkompleksniju fazu u dosadašnjem procesu ispunjavanja obaveza iz evropske agende za Bosnu i Hercegovinu.

Taj posao, unatoč različitim blokadama i opstrukcijama, uspješno je završen, naglasio je u izjavi za Fenu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

"Trebamo biti sretni sam jer su opredijeljenost i zalaganje prepoznali i najviši dužnosnici Evropske unije od kojih smo dobili samo dobre i pozitivne poruke. Zapadni Balkan je ponovo u fokusu zanimanja EU, a na nama je da se fokusiramo na konkretne zadaće i iskoristimo pruženu šansu da bi BiH što prije dobila kandidatski status i sustigla, a ako bude dovoljno političke volje, i prestigla susjede na putu evropskih integracija", podvukao je Zvizdić.

Mišljenja je da je čin predaje Odgovora na Upitnik Evropske komisije zapravo najbolji odgovor onima koji su proteklih mjeseci uporno ponavljali da u BiH nema napretka i da je optimizam bio bez pokrića.

"Sutrašnji dan će pokazati sve ono sto su u proteklom periodu, u skladu sa svojim ustavnim i administrativnim nadležnostima, uradili Vijeće ministara BiH, Direkcija za evropske integracije, entiteti i kantoni", zaključio je predsjedavajući Zvizdić u izjavi za Fenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije