Najave / Sarajevo: Milorad Dodik dolazi u Predsjedništvo BiH

27. 02. 2018. u 15:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik RS-a Milorad Dodik prisustvovat će sutra u Sarajevu ceremoniji predaje odgovora na Upitnik Europske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Dodik će ceremoniji predaje odgovora na Upitnik prisustvovati u 10.45 časova u zgradi Predsjedništva BiH, najavljeno je iz kabineta predsjednika manjeg bh. entiteta 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić sutra će u Sarajevu uručiti odgovore na Upitnik predsjedniku Evropske komisije Jean-Claude Јunckeru. 

Europski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohannes Hahn uručio je 9. decembra 2016. godine predsjedavajućem Vijeća ministara Zvizdiću Upitnik Europske komisije. 

Europska komisija je tim činom zvanično započela proces pripreme mišljenja o zahtjevu za članstvo BiH u EU, koji je predat Savjetu Europske unije u februaru 2016. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA