Zvizdić odbrusio Dodiku: Niko nema pravo rušiti legalne institucije BiH

11
Radiosarajevo.ba
Zvizdić odbrusio Dodiku: Niko nema pravo rušiti legalne institucije BiH
Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić i Milorad Dodik

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bosne i Hercegoivine, na Twitteru je komentirao izjavu Milorada Dodika da "postoji mogućnost da će entitet Republika Srpska krenuti u proces otcjepljenja zbog donošenja Zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

"Podsjetio bih Dodika i sve koji ga namjeravaju slijediti u njegovim suicidnim političkim namjerama na važeće članove KZ BiH, i to: na član 156. koji govori o napadu na ustavni poredak BiH, jer niko nema pravo rušiti legalne institucije BiH: Sud BiH, Tužilaštvo BiH i SIPA-u i na član 157. koji govori o kazni za ugrožavanje teritorijalne cjeline BiH", podvukao je Zvizdić.

On je poručio je da se ništa od onoga čime prijeti Dodik neće dogoditi.

"On i njegovi sljedbenici znaju da za sve njihove secesionisticke i antiustavne namjere postoji adekvatan pravni i institucionalni i svaki drugi odgovor onih koji vole Bosnu i Hercegovinu. A takvih je u BiH najviše", naglasio je Denis Zvizdić u svom tweetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije