Zvizdić: Aktivno radimo na Zakonu o akcizama, uskoro bi mogao na novo usvajanje

Fena
Zvizdić: Aktivno radimo na Zakonu o akcizama, uskoro bi mogao na novo usvajanje
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je na press konferenciji u Sarajevu kazao da se vrlo aktivno radi na zakonu o akcizama te da je baza svih razgovora set zakona koje je utvrdio i predložio Upravni odbor UIO BiH.

"Tu našu saradnju i naše stalne pokušaje i nastojanje da postignemo konsenzus oko jednog zajedničkog teksta koji bi imao prohodnost i na Vijeću ministara BiH, a nadamo se i dalje u parlamentrnoj proceduri, smo posebno intenzivirali u vrijeme Misije MMF-a koja je tu već nekoliko sedmica", naveo je Zvizdić.

Kaže da su zajedno, prije svega unutar Fiskalnog vijeća, sa Europskom komisijom i predstavnicima MMF-a u posljednje vrijeme aktivno razgovarali o različitim modalitetima „koji bi nas mogli dovesti do konsenzusa“.

"Čini mi se da smo u tom smislu napravili pozitivne iskorake i da bi se jedna vrsta takvog zajedničkog dogovora, koja bi bila pretvorena u sam tekst set zakona, mogla vrlo brzo pojaviti na nekoj od narednih sjednica Vijeća ministara BiH", kazao je Zvizdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije