! / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Opće bolnice

12. 03. 2021. u 11:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Upravni odbor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na jučerašnjoj sjednici je jednoglasno za direktora ove zdravstvene ustanove izabrao prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, na mandatni period od četiri godine i ova odluka je proslijeđena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo na izjašnjenje, saopćeno je iz Opće bolnice.

Prof. Gavrankapetanović je od 1. jula prošle godine na funkciji vršioca dužnosti direktora Opće bolnice i za kratko vrijeme je postigao izvanredne rezultate.

U Općoj bolnici je od 17. jula uveden novi režim rada i od tada do jučer je bilo više od 800 hiljada pruženih usluga, a samo preko Urgentnog centra u ovom periodu je pregledano 20.923 pacijenta.

Na bolničkom liječenju je bilo 7.741 pacijent, a iz bolnice je otpušteno njih 8179. Ukupno je urađeno više od pet hiljada operativnih zahvata (planirane, hitne i ambulantne operacije).

Pružene usluge na bolničkim odjelima broje se u desetinama hiljada. Tako je na Odjeljenju za radiologiju bilo 54.682 pregleda, Odjeljenju za hirurgiju 33 834, Odjeljenju za internu medicinu 18.979, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo 7 825 pregleda, Neurologiji 9.895, Odjeljenju za intenzivnu njegu i terapiju 4.525, a Medicinsko-biohemijski laboratorij je pružio više od 40 hiljada usluga.

U uslovima pandemije COVID-19, Opća bolnica je, uz brigu o COVID pacijentima, ostala otvorena i za oboljele od drugih bolesti kojima je potrebna medicinska usluga.

Na vijest o izboru prof. Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice jutros su stigle brojne čestitke naših građana i osoba iz javnog života, u kojima se navodi da je profesor svojim primjerom pokazao veliku požrtvovanost i rad za dobrobit pacijenata, te da im je vratilo sigurnost u naš zdravstveni sistem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)