Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Opće bolnice

1
Radiosarajevo.ba
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Opće bolnice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Upravni odbor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na jučerašnjoj sjednici je jednoglasno za direktora ove zdravstvene ustanove izabrao prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, na mandatni period od četiri godine i ova odluka je proslijeđena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo na izjašnjenje, saopćeno je iz Opće bolnice.

Prof. Gavrankapetanović je od 1. jula prošle godine na funkciji vršioca dužnosti direktora Opće bolnice i za kratko vrijeme je postigao izvanredne rezultate.

U Općoj bolnici je od 17. jula uveden novi režim rada i od tada do jučer je bilo više od 800 hiljada pruženih usluga, a samo preko Urgentnog centra u ovom periodu je pregledano 20.923 pacijenta.

Na bolničkom liječenju je bilo 7.741 pacijent, a iz bolnice je otpušteno njih 8179. Ukupno je urađeno više od pet hiljada operativnih zahvata (planirane, hitne i ambulantne operacije).

Pružene usluge na bolničkim odjelima broje se u desetinama hiljada. Tako je na Odjeljenju za radiologiju bilo 54.682 pregleda, Odjeljenju za hirurgiju 33 834, Odjeljenju za internu medicinu 18.979, Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo 7 825 pregleda, Neurologiji 9.895, Odjeljenju za intenzivnu njegu i terapiju 4.525, a Medicinsko-biohemijski laboratorij je pružio više od 40 hiljada usluga.

U uslovima pandemije COVID-19, Opća bolnica je, uz brigu o COVID pacijentima, ostala otvorena i za oboljele od drugih bolesti kojima je potrebna medicinska usluga.

Na vijest o izboru prof. Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice jutros su stigle brojne čestitke naših građana i osoba iz javnog života, u kojima se navodi da je profesor svojim primjerom pokazao veliku požrtvovanost i rad za dobrobit pacijenata, te da im je vratilo sigurnost u naš zdravstveni sistem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije