Vranić, Izetbegović i Gavrankapetanović dogovorili četiri zaključka

6
I. S.
Vranić, Izetbegović i Gavrankapetanović dogovorili četiri zaključka
Screenshot / Vranić, Izetbegović, Gavrankapetanović

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić danas je u Sarajevu održao sastanak sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović, v.d. direktorom Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Ismetom Gavrankapetanovićem i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja ovog kantona Sakibom Katanom.

Ovu informaciju je potvrdio i Vranić za portal Radiosarajevo.ba, te naglasio da su donesena četiri zaključka.

"Angažovat će se više primarna zdravstvena zaštita i učinit će se reorganizacija iste, zatim će se uključiti sve zdravstvene ustanove kojima je osnivač Kanton Sarajevo.

Ja sam već izdao naredbu prošle sedmice da oni mobiliziraju svoje ljekare i da pošalju spisak medicinskih tehničara koji će biti uključeni u COVID ambulante. Određeno je da se formira radna grupa od članova iz Ministarstva, Zavoda zdravstvenog osiguranja, KCUS-a i Opće bolnice da se revidira tzv. put pacijenta, što je bio za vrijeme bivšeg, 'vikend ministra' objavljen. Ali, imao je rok na 60 dana i davno je istekao, pa će se sada uraditi revidirati obim posla ove dvije bolnice", rekao je Vranić.

Napomenuo je i da se četvrti zaključak odnosi na koordinatore između ove dvije bolnice.

"Bit će određeni i koordinatori koji će između Opće bolnice i Kliničkog centra 24 sata biti na liniji. Odredit će se dva ljekara unutar ove dvije bolnice koje će biti stalno na komunikaciji kada nešto zapne: ako treba prebaciti pacijenta, oni nemaju kreveta, da li Opća ima da se smjeste…", rekao je Vranić.

Na pitanje kako je tekao razgovor između predstavnika ove dvije bolnice, s obzirom na dosadašnje nesuglasice, Vranić je odgovorio:

"Danas je bio Radni sastanak i nije se ništa dešavalo na personalnoj osnovi. Da vam kažem da je došlo do pomirenja, grljenja i ljubljenja – nije. Ali, u svakom slučaju, profesionalno su se ponašali i jedno i drugo.

Došli smo da završimo posao, naglasio sam na početku sastanka da svako da svoje ideje šta misli da treba. Nisam sazvao sastanak da ja saopćim, već da pokupim ideje direktora ustanova i mislim da je proteklo uredu”, rekao je Vranić i zaključio:

"Mislim da ide ka putu. Trudit ću se da se potpuno isključi privatno od profesionalnog".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije