! / Upozorenje za osam gradova: Izdati žuti i narandžasti meteoalarmi za veći dio BiH

27. 02. 2020. u 09:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Meteoalarm, europski meteorološki servis, za veći dio Bosne i Hercegovine za danas je aktivirao žuti meteoalarm.

Žuti meteoalarm zbog udara vjetra aktiviran je za regije Banja Luke, Foče, Livna, Mostar, Sarajeva, Trebinja i Tuzle.

Nedim Sladić objavio prognozu za mart: Evo kako nas vrijeme očekuje

Meteorolog Nedim Sladić kazao je za N1 kako će uslijediti promjena vremena ponovo u petak, a govorio je i o tome kako promjenjivo vrijeme utiče na širenje virusa. „Promjena vremena već danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu", kazao je Sladić.

Narandžasti meteoalarm zbog udara vjetra južnog smjera koji će dostizati brzinu između 50 i 70 kilometara na sat upaljen je za područje Bihaća.

Žuti i narandžasti meteoalarmi znače da je vrijeme opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima.

Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva data od strane vaših državna tijela.

Jutros na Bjelašnici -10 stepeni: BiH pokrivena snijegom, evo do kada će padati

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom pada snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje pada kiša. Bez padavina na području Krajine. Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Sokolac -2; Bugojno, Drvar, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0; Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Banja Luka, Bihać, Gradačac i Trebinje 2; Grude 3; Neum i Stolac 4; Mostar i Široki Brijeg 5 stepeni.

KOMENTARI (1)