Jutros na Bjelašnici -10 stepeni: BiH pokrivena snijegom, evo do kada će padati

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici -10 stepeni: BiH pokrivena snijegom, evo do kada će padati
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom pada snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje pada kiša. Bez padavina na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -10; Sokolac -2; Bugojno, Drvar, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0; Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Banja Luka, Bihać, Gradačac i Trebinje 2; Grude 3; Neum i Stolac 4; Mostar i Široki Brijeg 5 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931Pa, za 12hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na jugu zemlje će padati kiša. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C.

U Sarajevu veći dio dana oblačno. Prije podne će padati snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA će biti promjenljiva. Nakon tmurnog i hladnog prijepodneva u većem dijelu zemlje, tokom dana će se djelimično popraviti, potom sa približavanjem noći, opšta slika će ponovo biti lošija. Na momente i jaki udari juga, uzrokovaće izraženije tegobe kod osjetljivih osoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.
Sarajevo danas - undefined

Objavljena je prognoza i za dane vikenda: 

28.02.2020 (Petak)., prije podne pretežno oblačno sa kišom u nizinama, na planinama sa snijegom. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U ranim jutarnjim satima očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12 stepeni.

29.02.2020 (Subota)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu i sjeveru do 15 stepeni.

1. 3.2020 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim i jugozapadnim djelovima sa mjestimično slabom kišom. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeveru do 18 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije