Danas na snazi narandžasti meteoalarm - kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana

Radiosarajevo.ba
Danas na snazi narandžasti meteoalarm - kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
Federalni hidrometeorološki zavod za danas je izdao narandžasto upozorenje zbog jakih do olujnih udara vjetra.

Meteoalarm ne važi za Posavinu, a za ostatak zemlje navodi se: "Olujni udari vjetra na zapadu i sjeverozapadu Bosne i na planinama centralne i istočne Bosne; u ostalim područjima s jakim udarima."

Jutros je u u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne je mala do umjerene naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -1; Sokolac 1; Doboj 2; Banja Luka, Prijedor i Zenica 4; Tuzla 5; Zvornik 6; Bijeljina 7; Ivan-sedlo, Livno i Srebrenica 8; Bugojno, Drvar i Trebinje 10; Sarajevo i Stolac 11; Bihać, Gradačac, Široki Brijeg i Jajce 12; Mostar 13; Neum 14; Sanski Most 15°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940hPa, za 3hPa je niži od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon prohladnog jutra, u nastavku dana će otopliti i većina stanovništva trebala bi se osjećati ugodnije. Kod osjetljivih osoba moguće su slabije reakcije na promjenu, izraženije tokom poslijepodneva. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Danas više oblačnosti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše od poslijepodnevnih sati. U većem dijelu Bosne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U noći na srijedu jače naoblačenje sa zapada. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura oko 16°C.

U srijedu jutro oblačno s kišom u većini područja, a na planinama sa snijegom. Prijepodne prestanak padavina i postepeno razvedravanje u Krajini, a u ostalim područjima naše zemlje u ostatku dana. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: u Hercegovini i na zapadu Bosne od 15 do 25, lokalno do 30, a u ostalim područjima od 2 do 10 l/m2. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 8 do 14 °C.

U četvrtak pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove, jutro i dio prijepodneva, s maglom ili niskom naoblakom. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 9 do 15 °C.

U petak jutro umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku dana sunčanije. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 11 do 17 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije